Política

Enfrontament al Líban entre l'exèrcit i un grup radical islamista proper a Al-Qaida

Les forces de seguretat libaneses han invaït els carrers de la ciutat de Trípoli, al nord del país, en una operació a gran escala contra membres del grup radical islamista Fatah Al-Islam, suposadament vinculat a la xarxa terrorista d'Al-Qaida. Els militars mantenen la vigilància d'un cèntric edifici de la ciutat en el que estan atrinxerats un número indeterminats de membres d'aquest grup, segons informa el canal de televisió libanès LBC.

Els tancs de l'exèrcit han sortit als carrers de la ciutat per tractar de controlar la situació, que ha començat després dels combats en un camp de refugiats palestins de Nahar al Bared i en els que han mort almenys 15 persones i cinc han resultat ferits.

Síria ha tancat parcialment la frontera amb el Líban a causa d'aquests enfrontaments.

El primer ministre libanès, Fuard Siniora, ha qualificat de "crim malintencionat" els atacs del grup Fatah Al-Islam contra l'exèrcit libanès. Considera els atacs "un greu intent de fer trontollar l'estabilitat del país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.