Política

La proposta d'himne no entusiasma la classe política

Gaspar Llamazares assegura que si Pemán aixuequès el cap, denunciaria la lletra "per plagi"

La proposta de lletra per a l'himne espanyol no ha entusiasmat la classe política, segons les declaracions que han fet aquest divendres  diversos parlamentaris.

El líder d'IU, Gaspar Llamazares, i la vicepresidenta del Congrès, Carmen Calvo, han desacreditat per complet el contingut de la lletra. "Sona bastant rància", ha assegurat Llamazares, que ha afegit que si Pemán -autor d'una lletra utilitzada durant la dictadura- aixequés el cap, "la denunciaria per plagi". El líder d'IU també ha afirmat que la proposta "sembla un himne del passat, no del present".

L'exministra de Cultura, Carmen Calvo, l'ha qualificat d'"antiga" i ha destacat que conté "expressions vetustes". "No m'agrada gens", ha continuat Calvo, que ha afegit que no li sembla "una bona lletra que pugui identificar en el segle XXI una societat moderna" com l'espanyola.

Per la seva banda el portaveu del PP, Jorge Fernández Díaz, ha valorat positivament la lletra. "No em sembla malament", ha assegurat, i ha afegit que troba "lògic" que l'himne espanyol tingui lletra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.