Política

Estat espanyol

L’alta de Barrabés deixa sense efecte l’amenaça de detenció contra Begoña Gómez

L’empresari surt de l’hospital i la seva declaració perd la qualitat de “prova preconstituïda”

L’empresari Juan Carlos Barrabés Cónsul, testimoni en la causa oberta contra Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha abandonat l’hospital on estava ingressat per una malaltia greu, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. L’alta mèdica de Barrabés ha desactivat l’amenaça de detenció de Gómez si no acudia el proper dilluns, 15 de juliol, a la compareixença del testimoni.

El jutge Juan Carlos Peinado havia atorgat a la declaració de Barrabés la qualitat de “prova preconstituïda”, amb validesa per a tot el procés judicial, pel seu estat de salut delicat i davant l’absència d’un “pronòstic de recuperació de salut a curt termini”. És per això que el magistrat també havia citat Gómez i l’havia advertit que, de no presentar-se sense causa justificada, podia ordenar-ne la detenció.

Després de rebre la confirmació de l’alta mèdica de Barrabés, Peinado ha acordat mantenir la declaració per al proper dilluns, però ja sense el valor de “prova preconstituïda”, de manera que Gómez ja no té l’obligació d’acudir personalment al jutjat.

Abans que es conegués que Barrabés havia estat donat d’alta, el govern espanyol ha defensat que la llei permet que l’advocat de la persona investigada acudeixi a una declaració judicial en el seu lloc. La portaveu de l’executiu, Pilar Alegria, ha recordat que la Llei d’Enjudiciament Criminal estableix que qui ha d’acudir-hi és l’advocat defensor, o un d’ofici si no n’hi ha. Alegria ha assenyalar que “no es pot perdre de vista” l’origen del cas: “una denuncia falsa, de rumors, executada per organitzacions ultradretanes”. Segons ella, aquesta denuncia ha estat “desmuntada argument per argument per la pròpia Guàrdia Civil”. La portaveu ha afegit que entén Gómez farà “com qualsevol altre ciutadà, que és seguir les recomanacions del seu advocat2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders de l’Aliança fan pinya amb Ucraïna a l’inici de la cimera

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

Iglesias demana presó per als caps polítics de l’espionatge a Podem

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona

El regidor del PSC, Ángel Martínez, demana que es posi una pantalla per seguir la final de l’Eurocopa

GIRONA