Política

Estat espanyol

La fiscalia demana aclariments sobre la investigació a Begoña Gómez

El ministeri públic critica la “deriva processal” i la manca de “concreció” en la causa contra la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez

També veu, com la defensa, una causa general

La fiscalia s’ha alineat aquest dimecres amb la defensa de Begoña Gómez a les crítiques al jutge Juan Carlos Peinado per les “generalitats” en la investigació que manté contra la dona del president del govern, Pedro Sánchez, per tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

El Ministeri Públic ha presentat un escrit d’onze pàgines a l’Audiència Provincial de Madrid on demana que delimiti l’objecte de la causa i esclareixi quins són els fets pels quals el Jutjat d’Instrucció número 41 de la capital espanyola investiga Gómez. El fiscal recorda que ja ha sol·licitat diverses vegades al jutge que especifiqui quins són els motius de la causa i, fins ara, encara no ha rebut una resposta clara. A parer de la fiscalia, l’objecte de la investigació “està resultant genèric i mancat de concreció” i manquen “resolucions judicials que dirigeixin o concretin el procediment”.

En aquest sentit, carrega contra la interlocutòria on Peinado responia a la petició d’explicacions de Gómez i li retreu que digui que investiga “tots els actes, conductes i comportaments, que s’han dut a terme, per la investigada, d’ençà que el seu marit és president del govern que es contenen en la denúncia inicial” de Manos Límpias. L’escrit adverteix que “aquestes expressions són manifestacions que poden semblar una causa general, o almenys excessivament àmplies, tenint en compte les circumstàncies exposades”. “Perquè, d’acord amb la interlocutòria referida, donaria la impressió que la causa s’ha quedat sense fets sobre els quals indagar”, afegeix.

També assenyala que la investigació transcendeix els límits que la pròpia Audiència Provincial va imposar al jutge i lamenta que aquest actuï continuament a través de “generalitats” i amb una “manca de concreció” que impedeixen a la investigada exercir “una defensa digna”.

El fiscal incideix en què “sota la cobertura d’uns fets inicials avalats” es vol “ampliar la instrucció a escenaris i temps amplíssims, la relació dels quals amb la finalitat que es perseguia no acabem d’entendre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia