Política

Església Plural ha demanat "amb fermesa" als bisbes catalans que es "desmarquin" de la pastoral emesa per la Conferència Episcopal Espanyola

La Conferència Episcopal vol orientar el vot catòlic sobre aspectes com el matrimoni homosexual

El col·lectiu Església Plural ha demanat "amb fermesa" als bisbes catalans que es "desmarquin" de la pastoral emesa per la Conferència Episcopal Espanyola. L'organització catalana diu que no comparteix el contingut de la pastoral perquè "persegueix desqualificar determinades opcions polítiques" i segueix insistint en la "dependència de la societat respecte a una determinada moral confessional".

"La nota no pot amagar, encara que intenta justificar-se, l'ansietat dels sectors més reaccionaris de l'episcopat per seguir tutelant la societat", afirmen en un comunicat. Segons el col·lectiu, els temes que configuren la pastoral "insisteixen en tots aquells aspectes que han configurat el discurs del PP".

Creuen que "contribueix a la crispació" en destacar com a riscos els processos de reivindicació dels nacionalismes, el diàleg amb terroristes i el reconeixement de drets de col·lectius discriminats. "Tot molt ambigu però suficient per mantenir la unitat de discurs amb aquell força política", han afegit.

El candidat de CiU al Congrés per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat que l'Església "moltes vegades" ha jugat "un paper mediador entre Estats democràtics i organitzacions terroristes".

Duran ha expressat el seu desacord amb el pronunciament de la Conferència Episcopal davant les pròximes eleccions generals. Ha indicat que la cúpula de l'Església catòlica té dret a "expressar la seva opinió", però ha apuntat que no comparteix el rebuig dels bisbes cap a les candidatures dels partits que van abonar la negociació del govern amb ETA.

[frase


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona