Política

Zapatero diu que hi ha un contracte "entre el sector més dur i més radical dels bisbes" i el Partit Popular

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, considera que hi ha un contracte "entre el sector més dur i més radical dels bisbes i el Partit Popular", una relació que considera "evident".

Zapatero ha afirmat durant una entrevista concedida al diari 20 minutos que una prova d'això és que "uns ens ataquen i secunden les manifestacions i altres anuncien que retiraran l'Educació per a la Ciutadania i que canviaran la llei del matrimoni homosexual".

Pel que fa el comunicat que va fer públic dijous passat la Conferència Episcopal sobre les eleccions, Zapatero ha indicat que hagués preferit una nota dels bisbes en la qual "les paraules que predominessin fossin concòrdia, convivència, diàleg i no una en la qual predominen admonicions, retrets, divisió, establir el que és just o injust, el que és legítim o il·legítim".
El president ha assenyalat que "els bisbes haurien d'haver descobert fa temps que els espanyols se senten molt lliures i no admeten imposicions de ningú" respecte el sentit del seu vot.

En aquest marc, ha dit que a molts catòlics els agradaria tenir uns bisbes "més sensibles davant dels problemes de la misèria al món". "És significatiu que en tota aquesta nota, que és llarga, no es digui res de l'ajuda a la cooperació i al desenvolupament que fa l'Estat espanyol, perquè hi ha una part important d'aquesta ajuda que la fan ONG de signe catòlic, amb les quals col·laborem, i al govern estem molt contents d'això", ha sentenciat.

Zapatero ha assegurat defensar "activament" que l'Estat espanyol és un estat laic i aconfessional, com dicta la Constitució i ha recordat que la Carta Magna estableix que els poders públics han de tenir una relació especial amb l'Església catòlica perquè és la confessió majoritària. "Dins d'aquesta relació hi ha uns acords i, per descomptat, no em reconeixeria a mi mateix si la meva reacció per la campanya antigovern que fa la Conferència Episcopal contra el PSOE fóra privar-los del finançament o dir fins aquí hem arribat", ha dit.

Queixa al Vaticà
El ministre d'Afers exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha dit mantingut converses amb l'ambaixador espanyol al Vaticà, Francisco Vázquez, qui ha expressat "el sentiment de perplexitat i sorpresa" per la postura dels bisbes espanyols.

Moratinos ha traslladat als periodistes el desig del Govern espanyol de mantenir una bona relació amb el Vaticà. "Volem mantenir un millor nivell de la relació amb la Santa Seu, però no entenem aquesta postura, i sobretot reitero que ho dic com catòlic". També ha manifestat sentir-se "indignat i perplex" davant els criteris electorals fets públics per la Conferència Episcopal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona