Política

Els ministres d'Exteriors de Rússia i Geòrgia discuteixen per telèfon l'aplicació del pla de pau

Guerra al Caucas

Els ministres d'Exteriors de Rússia i Geòrgia, Sergueï Lavrov i Eka Tkechelachvili, respectivament, han discutit avui en una conversa telefònica l'"aplicació pràctica" del pla de pau negociat amb el cap de l'Estat francès i president de torn de la UE, ha informat el Ministeri rus d'Exteriors.

En un comunicat, el departament que dirigeix Lavrov ha precisat que tots dos han parlat sobre com posar en pràctica les propostes del pla que busca la resolució del conflicte que va esclatar divendres passat amb l'ofensiva georgiana sobre la regió separatista d'Ossètia del Sud.

Els dos caps de la diplomàcia també han parlat sobre la "resolució dels problemes humanitaris" apareguts des que van començar els enfrontaments armats, segons la mateixa nota.

El pla de pau proposat per la UE estableix sis punts sobre els qual ha de construir-se l'alto el foc definitiu: el no recurs a la força; el cessament definitiu de les hostilitats; permetre el lliure accés de l'ajuda humanitària a la zona de conflicte; el retorn de les tropes georgianes i russes a les seves posicions prèvies als enfrontaments, i el començament d'una discussió internacional sobre les modalitats de seguretat i estabilitat a Ossètia del Sud i Abkhàzia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.