Política

CiU proposa rebaixes ficals per als treballadors autònoms

Eleccions 9 de març

El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proposat avui rebaixes fiscals per als treballadors autònoms i incloure en l'ensenyança obligatòria i el batxillerat una assignatura que fomenti entre els alumnes l'"esperit emprenedor" i la creació d'empreses.

A la presentació de les seves propostes sobre treballadors autònoms al col·legi d'Agents Comercials, Duran ha alertat que "la cultura emprenedora està en retrocés en aquest país", per la qual cosa segons el seu parer "fa falta que, des de petits, en les escoles se'ls ensenyi una assignatura que fomenti l'esperit emprenedor, base de qualsevol societat".

Després de destacar el compromís de CiU amb els gairebé 600.000 autònoms a Catalunya i els més de dos milions a tot Espanya, per acabar amb el "tracte injust" que reben per part de l'administració, ha assegurat que pensa situar com una de les seves prioritats la millora de la seva situació.

Per a Duran, "el futur econòmic del nostre país i de la creació de llocs de treball passa per enfortir als autònoms i les microempreses", que "aporten molt amb la seva fiscalitat però reben poc".

Règim fiscal propi
CiU proposa, per exemple, un règim fiscal propi per al col·lectiu dels autònoms, que implanti un règim tributari simplificat, amb un tipus únic de tributació fixat en el 15%, aprofitant una futura reforma de l'impost de societats.

També planteja una "quota fiscal zero" per als nous autònoms en els seus dos primers anys d'activitat, excepte en IRPF i impost de societats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.