Política

Europarl.cat pot desaparèixer avui mateix

Llengua

La pàgina web no oficial en català del Parlament Europeu podria desaparèixer avui mateix. El seu autor, l'informàtic lleidatà Miquel Català, es reunirà aquest dimecres al migdia a Barcelona amb un representant de l'Eurocambra i s'avindrà a tancar la polèmica www.europarl.cat. "Jo no pitjaré la tecla que l'aturi, però conscient de les dificultats que em podria suposar no subordinar-me a la llei, només em queda posar el botó al seu abast", va avançar ahir a l'AVUI.
Estrasburg ha volgut deixar passar les eleccions espanyoles abans de llançar un ultimàtum a Català perquè tanqui aquesta còpia idèntica de la web oficial de l'Eurocambra, que funciona des del gener. I ha cridat aquest jove de 26 anys de la Granja d'Escarp a una entrevista, a les set d'aquesta tarda, per mirar de "resoldre el conflicte en positiu" i "no haver de denunciar-lo" per haver reproduït sense cap autorització una web oficial, adverteixen fonts oficials de l'Eurocambra.

Català sap que té totes les de perdre i que, amb el ressò mediàtic i el suport d'alguns eurodiputats catalans, ja ha aconseguit l'objectiu de denunciar l'"anomalia que el català no sigui oficial a la Unió Europea". "No posaré cap impediment perquè puguin pitjar la tecla censora. Que em donin accés a internet [durant la reunió] i serà ràpid, no m'encadenaré ni esperaré que la policia vingui a casa", va anunciar Català, que va trigar dos mesos a fer la web.

Aprofitar la pàgina
L'informàtic lleidatà proposarà a l'Eurocambra que aprofiti aquest "petit esforç" i en tregui "allò que té de positiu per a Europa" i no només el "censuri". "La meva tasca ha estat minsa però és estricta, les traduccions són escrupoloses, m'he esforçat per dotar la web del millor acabat", explica. A més, farà arribar als serveis informàtics de l'Eurocambra un llistat amb errors que ha detectat a la web.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona