Política

estats units

Harris millora lleugerament els números de Biden, però segueix per darrere de Trump

Les enquestes més recents encara no recollien la retirada de Biden, i els enquestats responien a una situació hipotètica

Els últims sondejos sobre els comicis presidencials als Estats Units mostren números lleugerament millors per a la vicepresidenta, Kamala Harris, tot i que també perdria les eleccions contra el republicà Donald Trump.

Aquestes enquestes es van realitzar abans de l’anunci aquest diumenge del president, Joe Biden, de renunciar a la reelecció, per la qual cosa, preguntats per Harris, els enquestats responien a una situació hipotètica.

La més recent, l’enquesta de YouGov per a CBS News, donava a Trump cinc punts d’avantatge sobre Biden (52% a 47%) per només tres sobre Harris (51% a 48%).

Una altra d’NBC News donava el mateix avantatge de dos punts per a Trump (45% a 43% amb Biden i 47% a 45% amb Harris), mentre que una de Fox News donava idèntic resultat de 49% a 48% en favor de l’expresident independentment del rival.

El sondeig de Marist per a NPR i PBS era l’únic que donava majoria a la parella demòcrata i, en aquest cas, donava un millor avantatge a Biden sobre Trump (50% a 48%), que a Harris sobre Trump (50% a 49%).

Encara que el resultat general és rellevant, el realment important en les eleccions estatunidenques són els estats clau, com Pensilvània, Michigan, Wisconsin, Nevada, Geòrgia o Arizona.

En un sondeig de Siena per a The New York Times, Harris treia un millor resultat a Pensilvània i Virgínia, que Biden.

A Pensilvània, Trump avantatjava per tres punts a Biden (48% a 45%) i només per un a Harris (48% a 47%), mentre que a Virgínia la vicepresidenta guanyava al republicà per cinc punts (49% a 44%), dos més que Biden (48% a 45%).

Quant a la popularitat, Harris té un nivell d’aprovació del 38,3% segons l’agregat d’enquestes de FiveThirtyEight, molt semblant al de Biden (38,6%) i per sota de Trump (42,1%).

Harris, no obstant això, és la que menys índex d’impopularitat té dels tres amb un 51,4%, per un 56,2% de Biden i un 53,3% de Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia