Política

Un ministre israelià adverteix al líder polític de Hamàs que no és "immune" als atacs hebreus

Ahir l'aviació israeliana va bombardejar la casa a Gaza del diputat de Hamàs Jalil a l'Hagi, que va resultar ferit lleu

El ministre de Seguretat Pública israelià, Avi Dichter, ha advertit avui que el líder polític de Hamàs, Khaled Mechaal, que viu exiliat a Síria i al qual Israel ja va intentar assassinar en 1997 a Jordània, no és "immune" als atacs hebreus. Mentrestant, l'aviació israeliana ha reprès aquest matí els bombardejos, i ha atacat una suposada fàbrica de coets, deixant com a mínim un mort.

"Estic convençut que li direm adéu a la primera oportunitat que es plantegi", ha declarat Dichter a la ràdio militar israeliana. "Khaled Mechaal no és invencible, ni a Damasc ni a cap altra banda", ha dit l'exresponsable del Shin Bet. "Ho sap molt bé", ha afegit, i ha precisat que "per descomptat es tindran en compte totes les sensibilitats polítiques i d'altre tipus".

D'altra banda, ha considerat que seria un error permetre que l'amenaça contra la vida del soldat israelià Gilad Shalit, segrestat per milicians pròxims a Hamàs l'estiu passat, limiti l'acció israeliana a la franja de Gaza.

Mentrestant, el ministre d'Infraestructura Nacional, Benjamin Ben-Eliezer, també ha presentat avui serioses advertències als dirigents polítics de Hamàs. "Jo no distingeixo entre els que porten a terme els atacs amb coets i aquells que donen les ordres", ha afirmat a la ràdio. "Hem de posar-los a tots en el nostre punt de mira", ha afegit.

Mentrestant, segons informa el diari israelià 'Haaretz', almenys una persona ha mort a l'atac portat a terme aquest matí per la aviació israelià contra una presumpta fàbrica de coets, si bé fonts palestines han indicat que l'establiment atacat era un taller de llaurat de pedres. A més, els atacs han deixat sense electricitat a unes 50.000 persones.

Ahir a la nit, l'aviació israeliana havia bombardejat la casa a Gaza del diputat de Hamàs Jalil a l'Hagi, que va resultar ferit lleu. En l'atac van morir vuit persones, set d'elles membres de la seva família, i altres tretze han estat ferides. Fonts palestines han indicat avui que també ahir a la nit un tanc israelià va disparar contra una casa al camp de refugiats de Jabalia, i va ferir sis membres d'una mateixa família, tres d'ells nens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona