Política

Un ministre israelià adverteix al líder polític de Hamàs que no és "immune" als atacs hebreus

Ahir l'aviació israeliana va bombardejar la casa a Gaza del diputat de Hamàs Jalil a l'Hagi, que va resultar ferit lleu

El ministre de Seguretat Pública israelià, Avi Dichter, ha advertit avui que el líder polític de Hamàs, Khaled Mechaal, que viu exiliat a Síria i al qual Israel ja va intentar assassinar en 1997 a Jordània, no és "immune" als atacs hebreus. Mentrestant, l'aviació israeliana ha reprès aquest matí els bombardejos, i ha atacat una suposada fàbrica de coets, deixant com a mínim un mort.

"Estic convençut que li direm adéu a la primera oportunitat que es plantegi", ha declarat Dichter a la ràdio militar israeliana. "Khaled Mechaal no és invencible, ni a Damasc ni a cap altra banda", ha dit l'exresponsable del Shin Bet. "Ho sap molt bé", ha afegit, i ha precisat que "per descomptat es tindran en compte totes les sensibilitats polítiques i d'altre tipus".

D'altra banda, ha considerat que seria un error permetre que l'amenaça contra la vida del soldat israelià Gilad Shalit, segrestat per milicians pròxims a Hamàs l'estiu passat, limiti l'acció israeliana a la franja de Gaza.

Mentrestant, el ministre d'Infraestructura Nacional, Benjamin Ben-Eliezer, també ha presentat avui serioses advertències als dirigents polítics de Hamàs. "Jo no distingeixo entre els que porten a terme els atacs amb coets i aquells que donen les ordres", ha afirmat a la ràdio. "Hem de posar-los a tots en el nostre punt de mira", ha afegit.

Mentrestant, segons informa el diari israelià 'Haaretz', almenys una persona ha mort a l'atac portat a terme aquest matí per la aviació israelià contra una presumpta fàbrica de coets, si bé fonts palestines han indicat que l'establiment atacat era un taller de llaurat de pedres. A més, els atacs han deixat sense electricitat a unes 50.000 persones.

Ahir a la nit, l'aviació israeliana havia bombardejat la casa a Gaza del diputat de Hamàs Jalil a l'Hagi, que va resultar ferit lleu. En l'atac van morir vuit persones, set d'elles membres de la seva família, i altres tretze han estat ferides. Fonts palestines han indicat avui que també ahir a la nit un tanc israelià va disparar contra una casa al camp de refugiats de Jabalia, i va ferir sis membres d'una mateixa família, tres d'ells nens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona