Política

Ciutadans i el PP de Catalunya encapçalen junts la manifestació contra la immersió lingüística en català

Unes 4.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 5.000, segons els organitzadors, han participat aquest diumenge a Barcelona en una manifestació pel bilingüisme, a favor de l'ús del castellà a l'escola i contra la immersió lingüística.

Convocada per Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), la marxa ha transcorregut entre la plaça d'Urquinaona i la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Presentat per l'actor Toni Cantó, l'escriptor i periodista Arcadi Espada ha llegit un manifest al final de l'acte, en què ha participat la professora Sara Burgos, que va denunciar el que segons ella és una discriminació dels nens castellanoparlants a l'escola. També hi eren intel·lectuals com Francesc de Carreras, Félix Ovejero o Iñaki Ezquerra i càrrecs del PP, com la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez Camacho.

Amb el lema "No a la imposición lingüística en les escuelas", s'han adherit a la manifestació el Partit Popular (PPC), la Unió Comunista Espanyola i Ciutadans de Menorca, a més de 21 associacions com Convivència Cívica Catalana, Universitaris Liberal Demòcrates, Associació per la Tolerància, CADECA, Acció Cultural Miguel de Cervantes o la Unió de Guàrdies Civils.

La marxa ha sigut encapçalada pel líder de C's, Albert Rivera, que compartia pancarta amb Toni Cantó i amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Banderas del PP, de C's, espanyoles, alguna senyera catalana, ensenyes pirates o del col·lectiu gai han sigut mostrades durant la manifestació. Crits de "llibertat, llibertat" i "jo sóc espanyol" han sigut els més repetits, a més de consignes contra el president de la Generalitat, José Montilla.

Un manifestant portava un cartell que deia "multeu-me, si us plau. Parlo castellà", i s'han vist pancartes amb eslògans com "en català sí, en castellano también", "bilingüismo es libertat" o "por una educación bilingüe en Catalunya", així com molts logotips de l'acte: una llengua de color taronja, similar al símbol que identifica els Rolling Stones, tallada per la punta. Els eslògans estaven escrits en castellà i, alguns, en castellà i català.

Durant la marxa, el líder de C's, Albert Rivera, ha parlat de "gran èxit", perquè la convocatòria ha reunit "molts catalans" i també gent vingudes de la resta d'Espanya.

"Això vol dir en compte!, perquè hi ha molts pares que, al marge de la llengua que fan servir, volen llibertat per elegir i convivència, a les escoles igual que als carrers. No cal separar els nens, sinó conviure a les escoles. És una sort ser bilingüe i mereixem una escola bilingüe", ha afegit Rivera.

De la seva banda, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha indicat que s'han adherit a l'acte "per la defensa de la llengua de tots, el castellà, pel dret dels fills a accedir-hi, i per la llibertat dels pares a poder escollir la llengua dels nostres fills".

Segons el seu parer, és "inaudit" que no es pugui elegir ser educat en "una llengua cooficial i de tots", i ha denunciat que "existeix discriminació des de les administracions, els poders públics i l'escola".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.