Política

regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial per combatre les protestes violentes

El primer ministre acusa diversos grups d’ultradreta per relacionar els problemes amb la immigració i amb la comunitat musulmana

El primer ministre britànic, Keir Starmer ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la creació d’una nova unitat policial per combatre les protestes violentes i ha assegurat que l’Executiu prendrà “totes les mesures necessàries” per a salvaguardar els carrers del país i evitar que es repeteixin les escenes de dies anteriors.

En aquest sentit, el premier laborista també incrementarà la capacitat policial a l’hora d’abordar altercats com els ocorreguts en diverses ciutats del país arran de l’apunyalament múltiple ocorregut aquest dilluns en Southport, al nord-oest d’Anglaterra, que va acabar amb la mort de tres nenes a les mans del jove de 17 anys Axel Rudakubana, britànic de pares ruandesos, segons la BBC.

Els orígens racials i religiosos de l’assassí de les nenes en Southport, acusat formalment aquest dijous i empresonat en una presó de menors de Liverpool, van suscitar moltes especulacions i desinformació que diversos grups d’ultradreta van relacionar directament amb els problemes d’immigració del país i amb la comunitat musulmana.

“No permetrem la por i l’odi en les nostres comunitats. No són protestes, són desordres violents”, ha dit Starmer, que ha subratllat el seu suport a la comunitat musulmana i ha insistit que aquests altercats estan encoratjats per grups d’extrema dreta i islamòfobs “que ataquen mesquites, tiren bengales a una estàtua de Winston Churchill o fan salutacions nazis”.

Starmer s’ha reunit aquesta tarda amb diversos portaveus de les forces de seguretat britàniques en la seva residència oficial de Downing Street per agrair-los la seva labor, posar en comú una “resposta coordinada” a les manifestacions violentes i augmentar la cooperació entre els diferents cossos per a compartir dades d’intel·ligència, usar tecnologia de reconeixement facial o per a restringir el moviment de persones.

A més, ha comentat que els que estaven pagant el preu de la desinformació són els pares i mares de les víctimes de Southport, que “mereixen justícia” i temps per a passar el duel, així com els policies que “van haver de lluitar contra un atac de la seva pròpia comunitat” i van ser atacats amb maons hores després de bregar amb el terrible succés.

La Policia Metropolitana de Londres va detenir anit a més d’un centenar de persones en una manifestació organitzada per cares mediàtiques de la ultradreta britànica en els voltants del Parlament britànic, acusats de desordres violents i per llançar ampolles i llaunes als agents desplegats. També es van registrar altercats en altres ciutats com Manchester o Hartlepool.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona