Política

Obama i McCain, en campanya fins a l'últim minut

Eleccions als EUA


Els candidats a la Presidència dels Estats Units, el demòcrata Barack Obama i el republicà John MacCain, han dedicat l'últim dia de campanya als estats encara amb el vot indecís. Florida, Virgínia, Carolina del Nord i Nou Mèxic, que van donar el seu suport a George Bush fa quatre anys, podrien decantar definitivament la balança cap un costat, el demòcrata, que s'encara a la jornada electoral amb l'etiqueta de favorit.

Barack Obama, que segons les previsions comptaria amb la victòria segura en 18 estats que li reportarien 225 vots electorals dels 270 necessaris per arribar a president, ha començat la seva campanya a Florida i seguidament a fet campanya a Carolina del Nord i Virgínia. "Després de vuit anys de polítiques fallides de George Bush i 21 mesos d'una campanya que ens ha dut des de la costa rocallosa de Maine fins a la solejada Califòrnia, estem només a un dia del canvi a Amèrica".

Per la seva banda, McCain ha visitat en una frenètica jornada electoral de 20 hores els estats de Florida, Pennsilvània, Indiana, Tennessee, Nou Mèxic, Nevada i Arizona. "Amb aquest entusiasme, aquesta intensitat, guanyarem Florida", ha afirmat el senador per Arkansas a Tampa a primera hora d'aquest dilluns.

Les últimes enquestes confirmen el paper de favorit de Barack Obama. Així, un sondeig conjunt de The Wall Street Journal i la cadena de televisió NBC dóna a Obama vuit punts d'avantatge sobre McCain (51 a 43%). Tot i així, el marge entre els dos candidats s'ha reduït respecte la setmana passada, quan la diferència era de 10 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.