Política

McCain retalla distància amb Obama, segons les últimes enquestes

Eleccions EUA

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, John McCain,  ha reduït a 8 vuit punts l'avantatge del seu rival demòcrata, Barack Obama, que fa una setmana el guanyava per 10 punts, segons l'últim sondeig del diari The Wall Street Journal i la televisió NBC.

Obama compta amb el suport del 51% dels enquestats que "probablement" votaran aquest dimarts, davant el 43% que optaran per McCain, segons indiquen els resultats de la consulta, realitzada durant aquest cap de setmana i publicada aquest dilluns.

Només el 6% dels consultats es mantenen indecisos i, d'aquest percentatge, només la tercera part podria votar un "tercer candidat", com l'independent Ralph Nader o Bob Barr, del Partit Llibertari.

McCain queda lluny dels resultats obtinguts el 2004 per l'actual president George W. Bush, que va aconseguir el suport del 44% dels hispans. En els resultats d'aquest sondeig, McCain només obté un 27% d'aquest col·lectiu.

Entre els electors blancs, McCain té el suport del 54%, davant del 62% que va votar Bush en els últims comicis.

Segons el diari The Wall Street Journal, hi haurà un alt nivell de participació en les eleccions presidencials i legislatives d'aquest dimarts, ja que la inscripció en el cens ha assolit el 73,5% de tots els electors amb dret a vot i és la xifra més alta de del 1920, any en què es va permetre votar les dones per primera vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.