Política

'The New York Times' i un exportaveu de la Casa Blanca anuncien el seu suport a Obama

Eleccions als EUA

El diari The New York Times, un dels més influents dels Estats Units, ha anunciat el seu suport a la candidatura  presidencial de Barack Obama, afegint-se així al suport que altres rotatius com Los Angeles Times, el Chicago Tribune i The Washington Post. ja han expressat pel líder demòcrata

El diari, que a l'inici de la campanya electoral va donar suport a la senadora per Nova York, Hillary Clinton, ha anunciat el seu suport a Obama en un editorial que ja es pot llegir en la seva versió digital i que porta per títol Barack Obama for president.

El rotatiu novaiorquès assegura que el successor de Bush al partit republicà, John McCain, hereteria una mala imatge global del país, dues guerres i una incapacitat constant per protegir i ajudar els ciutadans. És per aquest motiu que afirma que Barack Obama és l'opció correcta per esdevenir el 44è president dels Estats Units.

"Creiem que té la voluntat i la capacitat de forjar un ampli consens polític que és essencial per trobar solucions als problemes d'aquest país", afegeix l'editorial.

Pel diari, el candidat més ben preparat és McCain, però el rival d'Obama a les eleccions del 4 de novembre "s'ha gastat les últimes monedes de la seva reputació de principis i bon judici a aplacar les exigències sense límit i la visió miop de l'extrema dreta".

En les eleccions del 2000 i el 2004 el diari també va donar suport a les candidatures demòcrates d'Al Gore i John Kerry.

Un altre líder republicà amb Obama
D'altra banda, l'exportaveu de la Casa Blanca Scott McClellan ha anunciat aquest dijous que donarà el seu vot al candidat demòcrata. McClellan és el segon exmembre de l'equip de Bush que anuncia el seu suport a Obama.

Diumenge passat, l'exsecretari d'Estat Colin Powell va anunciar el seu suport per Obama després de criticar l'estratègia del candidat republicà, JohnMcCain, i la designació de la governadora d'Alaska, Sarah Palin, com a aspirant a la vicepresidència.

En una entrevista a la CNN, McClellan ha assegurat que dóna suport al candidat que "té més possibilitat de canviar la forma de funcionar de Washington".


 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.