Política

Obama supera McCain en les enquestes arran de la crisi

El candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Barack Obama, apareix aquest dimecres per primera vegada en les enquestes amb un clar avantatge davant del seu rival republicà, John McCain, quan s'acosta el seu primer debat, que serà divendres a la universitat de Mississipí.

El sondeig del diari The Washington Post i la cadena de televisió ABC mostra que Obama té nou punts d'avantatge, un 52% davant del 43% de McCain, entre uns votants angoixats per la crisi financera del país.

Obama va recuperar la setmana passada el lleuger avantatge que McCain li havia pres després de la convenció republicana. Fins ara, però, la diferència estava dins del marge d'error, cosa que feia que els dos candidats estiguessin tècnicament empatats.

Bill McInturff, enquestador republicà, ha restat ara importància a les dades noves, ja que creu que la carrera per la presidència segueix "dins del marge d'error" de tota enquesta a la majoria dels dotze Estats que seran decisius.

"Si mires aquests dotze Estats, McCain tenia un avantatge d'un punt la primera setmana de setembre, un de desavantatge la segona setmana i un de desavantatge fins aquest dimarts; per tant és sorprenentment estable", afirma McInturff.

Sigui com sigui, tot indica que la crisi econòmica s'ha convertit en aliada de les ambicions presidencials d'Obama.

La situació econòmica ha reforçat el seu protagonisme: un 50% dels enquestats diuen ara que és el tema que més els preocupa, quan fa dues setmanes només ho deien un 37% de votants. I la majoria (un 53%) diu que confia més en Obama que en McCain per afrontar la pitjor crisi dels últims 80 anys.

"Estic totalment convençut que aquest afer és en aquests moments en la ment de tots els nord-americans, i es discutirà a fons el divendres en el debat", diu Brian Deese, subdirector econòmic de la campanya d'Obama.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.