Política

McCain confia a remuntar

Eleccions als EUA

El republicà John McCain té les enquestes en contra però continua confiant a guanyar dimarts les eleccions presidencials als Estats Units. La seva campanya creu que les seves opcions “han millorat” i preveuen un retorn sorpresa a les hores finals. “Presenciem un dels més grans retorns des que McCain va guanyar les primàries”, va dir el seu cap de campanya, Rick Davis, recordant la seva victòria contra pronòstic a Nou Hampshire, que va remuntar una campanya en fallida econòmica.

El seu equip es refia dels sondejos interns, que els donen una cursa més ajustada del que semblaria i alerten que s’està infravalorant la participació dels republicans a les urnes.

El senador d’Arizona considera que, tot i que se’l percep com el “perdedor”, encara pot donar la sorpresa, alçar-se amb la victòria i protagonitzar una gesta heroica en sintonia amb el seu passat de veterà de guerra. En una entrevista a la Fox, McCain va admetre que va per darrere però es va mostrar optimista.

“Guanyarem les eleccions però entenc que encara és un camí de pujada i he de ser el perdedor fins que obrin les urnes”, va dir el republicà, a qui li agrada que se’l vegi com el candidat “desvalgut”. Considera que com més entrebancs té, “millor” ho fa.

Curt de diners
Entre altres adversitats, va curt de diners per finançar la campanya i ha demanat donacions d’emergència. A més, cada cop són més els nord-americans –un 59% segons l’últim sondeig– que creuen que Sarah Palin no està preparada per ser vicepresidenta.

Per remuntar, McCain se centra a captar el vot dels indecisos, que es decideixen en les últimes hores de campanya. També insisteix a acusar el seu rival de voler apujar els impostos i d’estar a l’esquerra de la política americana. “És més liberal que el senador que s’autoqualifica de socialista”, va dir McCain d’Obama, en referència al senador independent Bernie Sanders. McCain aboca molts esforços a Ohio, un swing state que els republicans consideren clau.

Tot i que els analistes vinculaven una remuntada de McCain a una hipotètica sorpresa d’octubre –algun esdeveniment d’última hora que canviï la situació–, sembla que la crisi de Wall Street ja va ser prou sorprenent per sentenciar la cursa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.