Política

Detinguts als Estats Units dos ultradretans que volien atemptar contra Obama

Eleccions als EUA

Les autoritats federals dels EUA han anunciat la detenció, dimecres passat, de dos joves a la localitat d'Alamo, a Tennessee, vinculats a una trama ultradretana que pretenia assassinar el candidat presidencial demòcrata Barack Obama. Daniel Cowart, de 20 anys, i Paul Schesselman, de 18, van ser detinguts acusats d'intentar robar armes de foc.

Els dos detinguts, vinculats a un grup neonazi, preparaven l'assassinat d'Obama i de 102 nens de raça negra a l'Estat de Mississipí. Un oficial de l'Oficina d'Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius ha assegurat que tots dos "tenien un pla per matar el senador Obama". Tot i que diverses fonts asseguren que no tenien prou capacitat logística per fer realitat l'amenaça, la policia ha remarcat que sempre es prenen seriosament qualsevol amenaça.

Els detinguts havien previst robar les armes per assaltar una escola de secundària, on intentarien assassinar 102 escolars de raça negra. Segons les informacions, els ultradretans pretenien decapitar 14 dels alumnes i assassinar els altres 88 de forma no determinada. Els nombres 14 i 88 formen part de la parafernàlia simbòlica neonazi. Després de l'atac, els detinguts havien planejat assassinar Obama.

L'equip de campanya de Barack Obama ha refusat fer cap mena de declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.