Política

Una agrupació d'Unió suggereix trencar Galeuscat

L'assemblea comarcal d'Osona d'Unió Democràtica de Catalunya ha impulsat una esmena a la ponència d'estratègia política que el partit debatrà aquest mes en el seu congrés, en la qual suggereix una possible ruptura de la coalició nacionalista Galeuscat, que formen CiU, PNB i BNG, a les eleccions europees.

Les "divergències ideològiques" amb el BNG, els dubtes sobre si aquesta aliança beneficia els interessos de Catalunya i les escasses possibilitats que Unió obtingui un eurodiputat a través d'una llista electoral de Galeuscat porten l'agrupació socialcristiana d'Osona a posar en qüestió la viabilitat d'aquesta coalició.

"Unió es planteja un procés de reflexió sobre el sentit i la utilitat de Galeuscat per a Catalunya, per a CiU i per a la pròpia Unió. I en aquest procés haurem de valorar si és útil continuar junts a la llista a les eleccions europees i, en cas que ho sigui, definir en quins termes, atès que constatem que per a Unió Democràtica el balanç europeu de Galeuscat no és del tot positiu", assenyala el document a què ha tingut accés l'agència Efe. 

"En un procés de reflexió s'estudiaran possibles alternatives que aportin millors beneficis globals per a Unió i per a Catalunya", afegeix el text aprovat per l'assemblea comarcal d'Osona d'Unió, que pretén esmenar la ponència d'estratègia política elaborada pel secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí.

De fet, la ponència de Pelegrí ja marca distàncies amb els que veuen en Galeuscat una aliança estratègica de fons entre CiU, PNB i BNG: "Les prioritats (de cada partit) són diferents i també ho són, per tant, les estratègies", adverteix. En la ponència oficial es reconeix que en les últimes eleccions europees, en què només el convergent Ignasi Guardans va aconseguir entrar en l'Eurocambra, mentre que el socialcristià Daniel Ortiz, número quatre a la llista,va poder provocar "confusió" en part de l'electorat.

Els promotors de l'esmena justifiquen la seva idea de replantejar-se la utilitat d'aquesta aliança subratllant que, "donades les divergències ideològiques en Galeuscat, particularment amb el BNG, la pretensió que s'actuï com un grup parlamentari es fa sovint difícil d'assolir".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Un nou informe de la Guàrdia Civil descarta la participació de Gómez en adjudicacions irregulars

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

La vídua de Navalni, declarada “terrorista” per les autoritats russes

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona
judicial

El Suprem tira d’artilleria pesada i fa el primer pas per recórrer l’amnistia al TC

barcelona
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona