Política

Huguet reclama un aeroport del Prat privatitzat i en mans d'una empresa catalana

"Ara, AENA és de control públic i, com a mínim, hi podem dir alguna cosa. Si el que fan és privatitzar sense desconcentrar serà una operació similar a Endesa, i això ja ho hem vist i no ens interessa", va avisar ahir a la nit el conseller d'Innovació, Universitats i empresa, Josep Huguet, durant el sopar del 15è aniversari de la Unió Catalana d'Agències de Viatges Emissores (UCAVE) celebrat al Torremirona Golf de Navata.

Huguet va reclamar a l'Estat que "privatitzi l'aeroport del Prat a mans d'una empresa catalana, ja hi entraran empresaris turístics, cambres, La Caixa, qui sigui, però que sigui privat en mans de catalans perquè un aeroport ha de ser com una empresa que ha de competir amb d'altres".

Des de l'UCAVE, seu president, Rafael Serra, va reclamar una millora en la gestió del principal aeròdrom de Catalunya: "Nosaltres estem preocupats. D'aquí quatre o cinc mesos obrim la nova terminal Sud i si no canviem la política de l'aeroport –i comencem a agafar vols connexionats i vols intercontinentals–, això no acabarà de funcionar". La setmana passada, les agències de viatge catalanes advertien que l'aeroport del Prat ha baixat del segon al tercer lloc en el rànquing estatal de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.