Política

Àlvarez haurà de comparèixer al Congrés per donar explicacions sobre Aena

Política

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, haurà de comparèixer per donar explicacions del nou model de gestió aeroportuària al Congrés dels Diputats. Tots els grups de la cambra han votat aquest dimecres a la Diputació Permanent del Congrés a favor de la compareixença principalment per "la falta d'informació" que hi ha del nou model aeroportuari anunciat pel govern espanyol, que preveu l'entrada de capital privat i de les autonomies en la gestió.

La ministra "s'ha d'explicar millor", ha estat una de les frases reiterades per tots els partits. Així mateix, la ministra ja es va mostrar favorable a comparèixer.

El consell de ministres va donar llum verda al nou model de gestió aeroportuària el passat dia 1, que tindrà una participació del 30% del capital privat i donarà entrada a les comunitats autònomes en aquells aeroports que la seva gestió sigui "especialment complexa". És el cas de l'Aeroport de Barcelona i l'Aeroport de Madrid. Per tant, la Generalitat participarà en la gestió d'aquest aeroport, encara que l'Estat mantindrà 'una clara majoria'.

En aquest context, PP, CiU, PNB, ICV i ERC han demanat explicacions a Álvarez sobre aquest nou model. El portaveu de Foment de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha afirmat que per fi "s'accepta que s'ha de canviar el model aeroportuar"'. Segons Macias, hi ha hagut una "escassa concreció del model que es va anunciar" per part del govern espanyol.

Joan Ridao, d'ERC, ha dit que "el pitjor és que la proposta és insuficient perquè no s'ajusta ni tant sols a mandats de la cambra". "Es tracta d'una autèntica muntanya de maquillatge per emmascarar una resistència atàvica a la gestió descentralitzada dels diferents aeroports", ha declarat.

"Hem demanat la compareixença per la necessitat d'una explicació", ha detallat el portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera. "Des de Catalunya es demana un model de gestió diferent i volíem que aquest model el liderés el govern espanyol", ha destacat.  "S'ha portat una proposta i el més rellevant no és l'autonomia de la gestió sinó el procés de privatització parcial d'AENA", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a una zona de refugiats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA