Política

Puigcercós es reuneix amb Castells i li demana unitat

El president d’ERC, Joan Puigcercós, va desplegar ahir tota una ofensiva diplomàtica per evitar el trencament de la unitat catalana, que és el pitjor escenari imaginable per als republicans. Segons ha sabut l’AVUI, Puigcercós es va reunir ahir, fora de l’agenda oficial, amb el conseller d’Economia, Antoni Castells, amb l’objectiu de convèncer-lo de la necessitat de reactivar la negociació per tancar un compromís de mínims entre el govern i CiU per negociar a Madrid. ERC necessita l’acord per evitar que CiU l’assenyali des de fora del consens com a poc exigent, i per comprometre el PSC amb uns mínims que li impedeixin acceptar un acord dubtós amb Solbes.

“Hooligans” de PSC i CiU
Tot i que oficialment ERC no comenta “reunions privades” i ni confirma ni desmenteix la reunió –pràctica habitual aquests dies amb les trobades que la premsa va explicitant, cas de José Montilla amb José Luis Rodríguez Zapatero i del president amb María Teresa Fernández de la Vega–, de les paraules públiques de Puigcercós a la sortida de l’homenatge a Josep Irla al Palau de la Generalitat, se’n desprèn el contingut de la trobada que abans havia mantingut amb el conseller. El líder d’ERC va demanar una cimera de líders, el PP inclòs, per tancar l’acord català abans del debat de política general que comença el dia 30 i que allà es pugui escenificar la unitat. El líder republicà ho va aprofitar per assenyalar els sectors de CiU i el PSC –“hooligans”, els va dir– que, segons el seu parer, boicotegen l’acord: els uns per pactar amb el PSOE sense CiU i els altres per provocar eleccions anticipades. L’ofensiva de Puigcercós la va iniciar el dia abans Joan Ridao reunint-se amb Miquel Iceta, i amb CiU existeix una coordinació constant.

De la seva banda, Artur Mas va expressar el temor que el PSC vulgui “desinflar” el front català per tancar una proposta “a la baixa” amb el PSOE i que, per això, no hi ha acord entre els seus negociadors i economia. Francesc Homs, però, segueix els contactes amb Economia i no tira la tovallola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.