Política

Un vaixell del Iemen, una altra víctima dels pirates somalis

Món

Els pirates somalis han segrestat un vaixell de càrrega, l'MV Amani, amb bandera iemenita, al golf d'Aden, un dia després que algunes fonts anunciessin que un grup havia segrestat un vaixell d'Aràbia Saudita, pel qual demanen un rescat de 15 milions de dòlars.

Del buc iemenita se n'havia perdut el contacte feia quatre dies i per tant no se sap quin dia exacte ha estat segrestat.

Diversos atacs durant aquest any han reportat als pirates milions de dòlars en rescats, estalviar-se costos d'assegurances nàutiques, enviar vaixells fora de la seva àrea d'actuació, i deixar desenes d'embarcacions amb més de 200 ostatges encara a les seves mans.

Aquest segrest es produeix deu dies després que els pirates de Somàlia capturessin un superpetroler de l'Aràbia Saudita, que s'ha convertit en el segrest marítim més gran de la història.

El 15 de novembre, la captura del Sirius Star, carregat amb fuel valorat en 100 milions de dòlars i amb 25 persones de la tripulació de la Gran Bretanya, Polònia, Croàcia, Aràbia Saudita i Filipines, va provocar que la comunitat internacional comencés a prestar atenció als pirates somalis. El golf d'Aden connecta Europa amb Àsia i és un dels corredors marítims més transitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.