Política

Dues dones alemanyes i una sud-coreana segrestades al Iemen apareixen mortes

En la mateixa zona, s'han trobat vives dues nenes que formaven part del grup capturat divendres passat. Fonts del país atribueixen el segrest a Al-Qaida

Dues dones alemanyes i una de Corea del sud, segrestades al Iemen el passat divendres amb 6 estrangers més, han aparegut mortes al nord-est del país. Dues nenes del grup d'hostatges, en canvi, han estat trobades vives.

Un responsable del govern local, que ha demanat anonimat, ha especificat que els cadàvers pertanyen a dues dones alemanyes i una altra de sud-coreana, i no a tres persones de nacionalitat germànica, tal com havien informat anteriorment fonts policials.

El responsable local ha confirmat que els cossos, que tenien impactes de bala i ferides d'arma blanca, han estat localitzats a la zona d'Akuan, a l'est de la província de Saada.

Les dues nenes han estat trobades més tard en un altre lloc de la província i han estat traslladades immediatament amb helicòpter a Sanaa. Fonts governamentals han explicat que tenen indicis que els segrestadors estan relacionats amb el grup terrorista Al-Qaida.

De moment, es desconeix on paren la resta dels segrestats, un ciutadà britànic i tres alemanys, entre els quals hi ha un altre menor, que van ser capturats quan es trobaven de viatge a la zona.

Investigació de l'autoria

L'agència oficial de notícies iemenita apuntava, ahir diumenge, el grup insurgent xiïta Yamaa al Huti com a responsable d'aquesta acció. Malgrat això, poc després, l'oficina del líder d'aquest grup radical xiïta del Iemen, Abdel Malek al Huti, ha negat que la seva organització estigui implicada en el segrest dels nou estrangers.

Les fonts governamental ara responsabilitzen Al-Qaida. Han apuntat que la zona on s'han trobat els cossos, coneguda com Wadi al Nashuf i situada a la regió muntanyosa i tribal d'Akuan, província de Saada, és veïna d'una regió saudita que consideren una plaça forta d'aquesta xarxa terrorista islàmica.

Al juliol del 2007, cinc turistes catalans, dos bascos i dos ciutadans iemenites van morir en un atemptat suïcida a la província de Mareb, a l'est de Sanaa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.