Política

Un iemenita, condemnat a mort per contactar amb Israel per e-mail

Món

Un tribunal de la seguretat de l'Estat del Iemen ha condemnat un ciutadà iemenita a la pena capital i dos més a penes de presó, després de considerar-los culpables d'espiar a favor de l'Estat d'Israel.

Al judici, que va començar el passat 10 de gener, la fiscalia els havia acusat d'espiar per a Israel i d'intentar fer malbé les relacions polítiques i diplomàtiques iemenites amb l'estranger.

Després d'escoltar la sentència del jutge, els tres condemnats, d'edats entre els 23 i els 26 anys, han cridat que les penes eren injustes i han assegurat que apel·laran la sentència.

Els acusats van ser detinguts el passat mes d'octubre per la seva suposada relació amb un grup radical islàmic conegut amb el nom d'Al-Yihad al-Islami. Segons la fiscalia, els sospitosos van contactar a través d'internet amb l'oficina del primer ministre israelià per oferir els seus serveis a les forces de seguretat i intel·ligència d'Israel.

També se'ls acusa d'adoptar una falsa identitat i de responsabilitzar-se d'atemptats que no han comès amb l'única finalitat d'estendre el terror entre la població iemenita.

Aquest grup va assumir l'autoria de l'atac del 17 de setembre contra l'ambaixada nord-americana a Sanaa, que va causar la mort de 18 persones, inclosos els sis membres del comando atacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.