Política

Manel Mas creu "patètic i oportunista" el debat sobre la presència d'Espanya a la cimera financera internacional

Política

El diputat del PSC al congrés i portaveu del grup socialista a la comissió mixta per al tribunal de comptes, Manel Mas, ha considerat "patètic i oportunista" el debat obert sobre l'eventual presència d'Espanya en la cimera financera internacional que es farà el pròxim 15 de novembre a Washington.

En un article publicat a la seva pàgina personal d'internet, Mas opina que les notícies sobre l'assistència o no d'Espanya a la cita estatunidenca són "expressives del curt vol" que té la política espanyola "i molt notablement de l'estancament de la construcció europea".

És més, el diputat català creu que expressen la "desorientació" que es mouen les accions polítiques davant de la marxa "sense traves" de la globalització econòmica. "Es convoca una cimera, però no es coneixen les bases sobre les quals es farà ni amb quines regles de joc actuaran els participants. Ningú parla, de moment, de quines poden ser les eines a utilitzar per crear i fer funcionar un nou sistema financer mundial".

En aquest context, Mas ha sostingut que el debat sobre la presència o no d'Espanya en l'esmentada cimera és "patètic, ple de tacticisme i d'oportunisme". "És clar, que, qui reconeixerà la realitat del que som?", es pregunta. "Aznar va pretendre superar-la a base de fer d'escolà de Bush, però, rebutjada aquesta via pel cost electoral, encara som el que som, amb la nostra trista història recent darrere i amb els nostres condicionants geoestratègics i econòmics", ha argumentat.

Segons la seva opinió, des d'una perspectiva europea, el problema no és en absolut que no hi sigui Espanya, "sinó què fan encara França, Alemanya i Itàlia" quan existeix una unió econòmica i monetària europea. "No hem aconseguit ni acceptat una única veu europea" es lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.