Política

Sarkozy vol colar Zapatero a la reunió de Washington

Crisi financera

El president francès, Nicolas Sarkozy, estudia cedir al cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el seient de França a la cimera sobre la crisi financera internacional que se celebrarà a Washington el 15 de novembre, segons publica aquest divendres el diari francès Le Figaro.

El rotatiu indica que Sarkozy vol que Zapatero assisteixi a la reunió del G-20, grup al qual  l'Estat espanyol no pertany, a la capital nord-americana. "En principi, Espanya no està convidada al G-20 de Washington del 15 de novembre sobre les reformes que s'han de prendre per la crisi financera", recorda Le Figaro.

El diari explica que Sarkozy, "que té una bona relació amb Zapatero, creu que és un error" la seva absència i planteja una solució "que ja ha rebut l'aval del primer ministre britànic, Gordon Brown". Així, el cap d'Estat francès, "que anirà igualment a la reunió com a president en exercici de la Unió Europea, cedirà el lloc de França a José Luis Rodríguez Zapatero".

Tanmateix, fonts oficials del palau de l'Elisi no ha volgut confirmar ni desmentir aquesta notícia. Fonts de la presidència francesa han recordat que correspon als Estats Units, com a país amfitrió, triar els participants. De tota manera, les mateixes fonts reiteren que el president espanyol hauria de ser a la trobada. El suport de Sarkozy és un dels principals avals exhibits per Zapatero per reclamar amb insistència una invitació per a la reunió.

Diplomàcia i sàtires
L'objectiu espanyol d'aconseguir accés a la cimera ha fet que la diplomàcia estatal hi dediqui molts esforços i ja ha provocat bromes i sàtires, com el gag inclòs al programa Polònia, de TV3, aquest dijous. En l'esquetx, Zapatero picava a la porta de la reunió i arribava a plorar, mentre Sarkozy s'excusava dient que la decisió era de Bush. El president espanyol quedava fora de la cimera i al vestíbul trobava Carla Bruni, que li explicava cantant, en una versió de Quelqu'un m'a dit, que el seu marit el considera un "mindoundi".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.