Política

Moren 23 persones més en els combats entre tribus del nord-oest del Pakistan

Món

Almenys 23 persones, entre elles 16 presumptes insurgents, han mort avui en els combats entre tribus que tenen lloc a la regió de Kurram, al nord-oest del Pakistan. Com a resposta, el govern ja ha amenaçat amb llançar una operació militar per aturar la violència.

Segons el canal privat Geo TV, els enfrontaments s'han intensificat després de l'arribada d'integristes d'altres parts del nord-oest, que han incendiat tres poblats en les últimes 24 hores. Les tribus de Tori i Bangash han intercanviat foc d'artilleria, en uns combats en què també han resultat ferides 15 persones.

Un líder de la tribu Tori, Alí Akbar, ha demanat al govern que comenci una operació militar immediatament contra els insurgents per posar fi als enfrontaments, que ja duren onze dies. Akbar ha acusat l'Executiu de fer ofensives en altres parts del nord-oest i de deixar desemparada la població de Kurram.

200 morts
Una font oficial ha situat el número total de morts durant els combats en 182, xifra que avui hauria augmentat fins a 200.

Tot i haver signat alguns acords amb grups integristes –ara suspesos–, la política antiterrorista del govern pakistanès no ha aconseguit detenir la violència en aquesta zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.