Política

El govern del Pakistan inicia el procés per destituir el president Musharraf

Pakistan

Els partits de la coalició del govern pakistanès han arribat a un acord per iniciar el procediment per a destituir el president Pervez Musharraf.

La decisió arriba després de dos dies de llargues converses entre els líder del governamental Partit Popular del Pakistan (PPP) de l'assassinada Benazir Bhutto, Asif Zardari, i de la Lliga Musulmana-N (PML-N), Nawaz Sharif, a les quals han assistit altres formacions minoritàries de la coalició.

Els dos partits del govern acusen Musharraf de tenir actituds poc democràtiques. I, de fet, la seva actuació ha estat constantment qüestionada des de que es va formar el nou govern després de les eleccions legislatives del febrer passat.

Fonts del PML-N han anunciat a una cadena de televisió local que la moció de destitució contra Musharraf podria tenir lloc el pròxim 11 d'agost en el Parlament nacional.

El president ha assegurat en diverses ocasions durant les últimes setmanes que no pensa dimitir o tolerar una retallada dels seus poders ni tampoc exiliar-se.

Sharif ha insistit en la necessitat de que Musharraf surti de la presidència i fins i tot ha demanat que se'l jutgi per traïció. Musharraf va expulsar del poder a Sharif en un cop d'Estat el 1999, va fer que el condemnessin a cadena perpètua i el va amnistiar a canvi de que marxés a l'exili, del qual va tornar l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.