Política

El successor de Musharraf serà escollit el proper 6 de setembre

Món

L'elecció del successor de Pervez Musharraf a la Presidència de Pakistan se celebrarà el proper 6 de setembre, ha informat una font de la Comissió Electoral.

Un col·legi electoral, format per legisladors del Parlament i el Senat nacionals i de les quatre assemblees provincials, serà l'encarregat de designar el futur president.

Musharraf va dimitir dilluns, després de gairebé nou anys al poder per evitar un procés d'impugnació parlamentària amb què l'estava amenaçant la coalició governamental.

El seu càrrec va ser ocupat interinament pel president del Senat, Mohamadmian Sumro.

Les candidatures per al lloc presidencial hauran de ser presentades entre els dies 26 i 28 d'agost.

El Partit Popular de Pakistan (PPP, principal del govern) està promovent al seu líder i vidu de Benazir Bhutto, Asif Alí Zardari, com candidat, encara que la decisió ha der ser ratificada, avui divendres en una reunió de la seva direcció.

El segon partit de la coalició de govern, la Lliga Musulmana-N de l'exprimer ministre Nawaz Sharif, encara no ha anunciat si presentarà un candidat alternatiu.

Després de la reunió del PPP, és provable que se celebri avui mateix una trobada dels líders de la coalició de l'executiu, segons el portaveu de la Lliga-N, Sidiq Faruq.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.