Política

Mas reclama a Montilla que remodeli el govern

Balanç de dos anys de govern

El líder de CiU, Artur Mas, ha reclamat al president de la Generalitat, José Montilla, una remodelació del govern i que canviï el seu to "burocràtic" per afrontar els últims dos anys de legislatura.

En un acte a La Pedrera, Mas ha fet balanç dels primers dos anys del tripartit, i ha lamentat que Catalunya, en lloc d'enfortir-se, s'està "debilitant". Segons el líder convergent, és l'acció de l'executiu català la que contribueix a aquesta debilitació, lluny de facilitar que se superin les adversitats objectives que existeixen. D'aquesta manera, Mas ha replicat el títol de la conferència del president de la Generalitat per fer balanç en l'equador de legislatura, Enfortir Catalunya.

 

Mas creu que si el PSC i Montilla actuessin amb "sentit de país", i no de "partit", no haurien reeditat el tripartit, ja que és "una fórmula que no va bé per a Catalunya".

Per Mas, és un "secret a veus" que el tripartit "no funciona" i creu que aquesta idea s'acabarà imposant de la mateixa manera que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va començant "negant la crisi i al final l'ha hagut de reconèixer".

"L'empremta Montilla"

A més de Mas, a l'acte a la Pedrera també han pres la paraula el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, i el portaveu adjunt de CiU a la cambra catalana i secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí. Tots dos han detallat el balanç de la federació nacionalista en àmbits com l'obra pública, l'educació, la sanitat o l'autogovern. Pujol creu que el tripartit té una "nula ambició nacional' i que el PSC i el president Montilla 'han anat imposant el seu imaginari al govern".

Per la seva banda, Pelegrí creu que "una altra Catalunya és possible" i que "hi ha una Catalunya que vol una altra Catalunya". Pelegrí ha assegurat que CiU té "aquesta alternativa" de "canvi".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona