Política

Cotxe bomba contra la seu de Caja Vital a Vitòria

Un suposat membre d'ETA avisa de la col·locació de la bomba des d'una cabina 50 minuts abans de l'explosió

Un cotxe carregat d’explosius ha esclatat passades les dotze d’aquesta nit davant la seu central de la Caja Vital, situada al barri Salburua de Vitòria. Segons fonts de l’Ertzaintza, aquesta explosió ha causat importants danys materials, però no s’ha de lamentar cap ferit ni mort.

Cap a les 23.15 hores, la policia local de Vitòria ha rebut una trucada d’un suposat membre d’ETA que anunciava la col·locació d’un cotxe bomba al barri de Salburua que esclataria 50 minuts més tard.

Segons fonts de la investigació, aquesta trucada es va fer des d’una cabina pública de Galdakao, localitat situada a uns 70 quilòmetres de Salburua. Les mateixes fonts expliquen que el missatge era confús i no exclouen que es tractés d’un enregistrament.

Aquest avís va permetre a la policia establir un cordó de seguretat. Alguns establiments de l’entorn van ser desallotjats, entre els quals un restaurant, però no va caler traslladar cap veí perquè la zona no és residencial.

El vehicle, segons les dades conegudes a l’hora de tancar aquesta edició, era un Renault Clio.

Tal com havia dit el suposat membre d’ETA, el vehicle va fer explosió passada la mitjanit. L’atemptat va causar importants danys materials en la zona, especialment a la seu de la Caja Vital, que feia un any que s’havia inaugurat. Aquest edifici està situat molt a prop del pavelló Buesa Arena, on fa els seus partits el Tau Vitòria de la Lliga ACB de bàsquet.

En el moment de tancar aquesta edició, l’Ertzaintza mantenia tancada la zona davant la sospita que hi pogués haver alguna trampa explosiva per als artificiers. La zona era investigada amb l’ajut de gossos entrenats per a la detecció d’explosius. Per tal motiu no era possible saber amb certesa quina era la dimensió dels danys provocats per l’atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.