Política

Set ferits lleus en un atemptat amb cotxe bomba a la comissaria de l'Ertzaintza a Ondarroa

Un cotxe bomba ha esclatat aquest diumenge a la matinada davant la comissaria de l'Ertzaintza a Ondarroa i ha ferit tres agents i quatre vianants, cap dels quals no està greu, segons les primeres informacions. A més de les set persones que han sigut traslladades a centres sanitaris per ser ateses pels metges, els serveis d'emergències han atès sobre el terreny altres afectats amb petits talls i lesions molt lleus causades per la trencadissa que ha provocat l'ona expansiva.

Les destrosses a l'edifici de la policia basca han sigut importants: hi ha dos forats grans a la façana i també s'han trencat els vidres de la resta d'edificis de la zona. Segons fonts de la investigació, el cotxe bomba era al costat de la porta de la comissaria, que és entre un riu i la carretera d'accés al poble.

Ningú havia avisat de la col·locació de l'explosiu perquè ETA no avisa dels seus atemptats quan l'objectiu és policial.

A la mitjanit, una altra bomba havia esclatat a la seu central de Caja Vital, a Vitòria, un edifici singular inaugurat l'any passat pels prínceps d'Astúries. En aquest cas sí que s'havia avisat de l'explosió i s'ha pogut desallotjar la zona, de manera que no hi ha hagut cap ferit.

El doble atemptat arriba al final de la setmana en què el Tribunal Suprem ha il·legalitzat el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) i ANB. Durant la setmana, ETA ja havia un altre atemptat col·locant una bomba adhesiva sota el cotxe particular d'un policia que no va arribar a esclatar, tot i que l'agent va circular deu quilòmetres amb l'artefacte instal·lat i sense adonar-se'n.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.