Política

Sarkozy aposta per una reunió del G-8 i el G-5 per fer front a la crisi mundial

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha apostat aquest dimarts perquè la cimera internacional que ha de reformar el sistema financer estigui formada pels membres del G-8 (els països més rics del món i Rússia) i del G-5, que agrupa les principals economies emergents (Mèxic, el Brasil, la Xina, l'Índia i Sud-àfrica). D'aquesta manera, Espanya quedaria fora de la reunió mundial, malgrat la promesa que el primer ministre britànic, Gordon Brown, va fer al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant una trobada que van mantenir la setmana passada a Brussel·les.

En una compareixença davant el Parlament Europeu, Sarkozy s'ha mostrat partidari de celebrar abans una reunió preparatòria amb els socis de la UE, però ha incidit que "el més simple" seria articular la cimera al voltant del G-8.

Sarkozy ha reiterat que, després de les mesures d'urgència per fer front a la crisi, ha arribat el moment de perfilar "les veritables respostes" per garantir que no es tornin a produir turbulències com les que hi ha en l'actualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.