Política

ERC presenta esmenes per evitar participar en el veto del Senat contra els pressupostos

ERC negocia amb el PSOE un paquet d'esmenes als pressupostos de l'Estat del 2009 per incrementar els recursos per a la llei de dependència, el fons d'integració d'immigrants i les ajudes a les pimes, cosa que evitaria als republicans haver de donar suport al veto als comptes de Zapatero impulsat, al Senat, per CiU.

Mentre ICV anuncia que s'afegirà al veto per castigar el PSOE per haver incomplert el pacte de Vilanova i la Geltrú entre Joan Saura i María Teresa Fernández de la Vega, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, presenta l'estratègia del seu partit per evitar el veto, tot i haver estat a punt de participar-hi. Ridao mantindrà una reunió amb el PSOE per presentar als socialistes el paquet d'esmenes que ERC considera bàsiques i imprescindibles per renunciar a donar suport al veto.

Ridao ha recordat, en aquest sentit, que els quatre senadors d'ERC "poden ser numèricament imprescindibles" per evitar que prosperi qualsevol proposta de veto, després que tant el PP com CiU i ICV hagin donat ja per segur que votaran a favor del veto.

Segons el dirigent republicà, ERC vol evitar el veto perquè si tira endavant "es perdran totes les esmenes de millora que han estat acceptades al Senat". A més, després el PSOE solucionaria la situació ràpidament aixecant el veto al Congrés, "amb el suport d'alguns dels seus aliats".

"ERC és un partit de govern i el sentit de la responsabilitat ens obliga a intentar millorar el màxim possible el pressupost" amb l'aportació de "les nostres esmenes", encara que això no treu que el seu partit voti globalment que no a l'articulat dels comptes, tant al Congrés com al Senat, especialment pel fet que no preveu el nou sistema de finançament.

Entre les esmenes que negociarà ERC amb el PSOE figura l'ampliació de la partida destinada a la llei de dependència, amb 800 milions d'euros addicionals, l'augment del fons d'integració d'immigrants, amb 200 milions més, el fons de complementació de pensions, 100 milions, diverses partides destinades a les pimes i d'altres partides per a la millora de Rodalies de Renfe. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.