Política

pròxim orient

Israel llança l’ofensiva més violenta als suburbis del sud de Beirut

L’exèrcit israelià assegura que ha destruït magatzems de munició de Hezbol·là

L’aviació israeliana ha dut a terme aquesta nit més d’una trentena de bombardejos contra diferents punts dels suburbis de Beirut del Dahye, que han viscut la seva nit “més violenta” en un any de conflicte, segons ha informat Efe, que cita l’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN). “Els suburbis meridionals de Beirut han registrat la seva nit més violenta des de l’inici de l’agressió, en ser objectiu de més de trenta atacs, el ressò dels quals s’ha sentit a Beirut. El fum negre ha cobert totes les zones de l’extraradi”, ha assenyalat el mitjà estatal.

Els bombardejos han impactat en almenys cinc barris residencials diferents del Dahye, així com una benzinera situada a la carretera que uneix la capital amb l’Aeroport Internacional Rafic Hariri, l’únic operatiu del país i on els vols són limitats des de fa setmanes.

L’exèrcit israelià ha confirmat el llançament d’una sèrie d’atacs nocturns als voltants de la ciutat, on afirma haver tocat “magatzems de munició i altres infraestructures terroristes”, segons un comunicat militar. Els caces i drons israelians han bombardejat durant la darrera setmana diàriament el Dahye, un important bastió del grup xiïta libanès Hezbol·là que havia estat exempt d’atacs durant gairebé tot el conflicte iniciat entre les parts a l’octubre de 2023.

No obstant això, en el marc de la forta escalada llançada per Israel des de mitjan setembre, s’hi han produït nombrosos bombardejos i atacs que Israel assegura que són “selectius” contra líders de Hezbol·là, com el que fa una setmana va matar el seu secretari general, Hassan Nasrallah.

Paral·lelament, les forces israelianes han engegat combats terrestres dins del territori libanès, en àrees adjacents a la frontera on han reconegut la mort de nou soldats i on mantenen una intensa campanya de bombardejos contra el sud i l’est del país, també feus del grup xiïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.