Política

Política

Els comuns demanen a Illa regular el lloguer de temporada i avisen que no li han donat “un xec en blanc”

Illa promet mesures de control i creu que es regularà “abans de final d’any”

Els d’Albiach proposen la “creació d’un equip d’inspecció” per garantir que es compleixi la llei d’habitatge

Els comuns han centrat la seva intervenció en el debat de política general en l’habitatge, reclamant al president de la Generalitat, Salvador Illa, la “màxima implicació”, la mateixa que se li demana pel finançament singular, per aconseguir la regulació dels lloguers de temporada. En absència de la líder dels comuns, Jéssica Albiach, per malaltia, el portaveu del grup parlamentari, David Cid, ha avisat Illa que serà “jutjat com a president” per si prioritza Rodalies i solucionar la crisi de l’accés a l’habitatge, que considera que són els problemes prioritaris a Catalunya i no pas la remodelació de l’Aeroport del Prat.

Cid ha recordat a Illa que la seva formació no ha donat un “xec en blanc” al govern, sinó que ha subscrit un acord d’investidura que espera que es tradueixi en fets tangibles als propers pressupostos de la Generalitat. El portaveu dels comuns al Parlament ha proposat la “creació d’un equip d’inspecció”, per garantir que es compleixi la llei, i ha convidat Illa a “explorar tot el marge d’autogovern” per regular el lloguer de temporada.

En la seva rèplica, el president de la Generalitat ha promès als Comuns que hi haurà “mesures” per controlar els llogues de temporada i ha augurat que la regulació serà “abans de finals d’any”. Ha assegurat que tant ell com la consellera Sílvia Paneque estan treballant i col·laborant amb el govern espanyol per “resoldre aquest problema greu”. En aquest punt, Illa ha ecriminat a Junts que no permetés la tramitació de la llei que havia de regular aquests lloguers al Congrés.

Sobre els problemes de Rodalies, Illa ha avisat als comuns que és “és literalment impossible resoldre-ho en cinc mesos”. Per això ha demanat “un temps ampli” per poder millorar el servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia