Política

Síria acusa els EUA d'"agressió terrorista" contra el seu territori

Món

El ministre sirià d'Exteriors, Walid al-Mualem, va acusar ahir els Estats Units d'haver comès "un acte d'agressió terrorista" contra Síria en referència a l'atac que diumenge van llançar les forces nord-americanes des de l'Iraq contra territori sirià i que va matar vuit persones, entre les quals dos nens.

Al-Mualem va fer aquestes declaracions després que el govern de Damasc assegurés que quatre helicòpters dels EUA havien atacat diumenge la localitat siriana d'Al-Sukkari i la zona d'Albu Kamal, a l'est de Síria, pròximes a la frontera amb l'Iraq, i que soldats nord-americans havien entrat per la força en un edifici d'aquesta àrea.

"Els americans ho han fet a la llum del dia, això vol dir que no es tracta d'un error, sinó que s'ha fet amb determinació. És per això que considerem aquest acte com una agressió terrorista i criminal", va afirmar Al-Mualem.

El cap de la diplomàcia siriana, que ahir es va reunir a Londres amb el seu homòleg britànic, David Miliband, va demanar al govern iraquià que investigui els fets. "Si tornen a fer-ho, defensarem el nostre territori", va advertir.

"Operació exitosa"
Washington va confirmar ahir que el raid de l'exèrcit nord-americà sobre Síria diumenge passat va acabar amb la vida d'Abu Gadiya, antic oficial del difunt líder d'Al-Qaida a l'Iraq Abu Mussab al-Zarqawi, que passava il·legalment combatents de Síria a l'Iraq. "L'operació va ser exitosa –va informar un representant nord-americà a l'Iraq–. Creiem que Gadiya és mort [...]. Això tindrà un efecte afeblidor en la xarxa d'entrada il·legal de combatents estrangers" a l'Iraq. Washington assegura que Damasc permet el pas de combatents d'Al-Qaida des de Síria a l'Iraq.

La cadena de televisió Al-Jazira, de Qatar, va indicar que dos dels helicòpters que van participar en l'atac de diumenge van aterrar en territori sirià i que els seus tripulants van baixar de l'aparell i van atacar els ocupants de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona