Política

Musharraf dimiteix

Món

El president Pervez Musharraf s'ha vist obligat a dimitir després que el ministre d’Exteriors del Pakistan, Shah Mahmood Qureshi, del Partit Popular del Pakistan (PPP) –la principal formació de la coalició de govern a Islamabad– li recordés aquest dissabte que si no ho feia abans de dimarts afrontaria un procés de destitució.

Els càrrecs que haguessin recaigut en el cap d’Estat inclouen violació de la Constitució i falta greu, segons fonts oficials. L'anunci ha estat inesperat perquè fins avui es pensava que Musharraf no dimitiria i optaria per assumir la seva pròpia defensa en el procés de destitució.

Musharraf ha assegurat que les acusacions que la coalició governamental ha preparat contra ell són "falses" i ha justificat la seva decisió de dimitir en el seu desig d'evitar "inestabilitat".

Estabilitat
Després de l'anunci, el ministre Qureshi ha mostrat la seva confiança que la dimissió de Musharraf porti "l'estabilitat política" a Pakistan. El ministre ha dit també que la història s'encarregarà de jutjar les accions de Musharraf i ha assegurat que si els pakistanesos estiguessin satisfets amb ell, li haguessin concedit el seu suport en les eleccions de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.