Política

El nou primer ministre del Pakistan planta cara al president Musharraf

Yousouf Raza Gilani, membre del Partit Popular del Pakistan (PPP) de Benazir Bhutto, ha estat escollit avui primer ministre del país per una àmplia majora del Parlament: ha obtingut 264 dels 328 vots emesos.

El PPP va guanyar les últimes eleccions legislatives, durant la campanya de les quals va ser assassinada Benazir Bhutto. La investigació d'aquest atemptat és, precisament, un dels primers objectius de Gilani, que ja li ha plantat cara al president del país i rival polític Pervez Musharraf. El vidu de Bhutto havia demanat que l'ONU investigués els fets i Musharraf s'hi va oposar i va demanar, en canvi, l'ajut d'Scotland Yard, que va concloure que Bhutto va morir d'un cop al cap provocat per l'ona expansiva que va esclatar al pas de la seva comitiva a Rawalpindi. Els seguidors de la líder del PPP, però, sostenen que va rebre diversos trets i volen que s'aclareixi, per la qual cosa Gilani ja ha dit avui que demanarà la intervenció de l'ONU.

I en la mateixa línia de confrontació amb Musharraf, el nou primer ministre ha ordenat l'aixecament immediat de l'arrest domiciliari a què estaven sotmesos més de 60 jutges del país des que, al novembre, el president del país va decretar l'estat d'emergència. Molts d'aquests magistrats són del Tribunal Suprem i havien de pronunciar sobre la legalitat o no de la reelecció de Musharraf.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.