Política

Bhutto va morir d'un cop al cap

Pakistan

La líder de l'oposició pakistanesa Benazir Bhutto va morir per un cop al cap a causa de l'ona expansiva de l'explosió de l'atemptat perpetrat per un suïcida i no per ferides de bala, segons un informe que revela avui en la seva pàgina web The New York Times.
El diari publica part de les conclusions del document que avui han de fer públic els experts de Scotland Yard (policia metropolitana de Londres), que han treballat al costat de les autoritats pakistaneses per aclarir la causa de la mort de l'exprimera ministra.

Bhutto va ser assassinada en un atemptat el passat 27 de desembre després de participar en un míting a la ciutat pakistanesa de Rawalpindi, propera a Islamabad.

Segons The New York Times, "no queda clar com els investigadors de Scotland Yard van arribar a aquestes conclusions en absència de l'autòpsia i d'altres importants proves potencials" que van ser retirades per equips de neteja del lloc de l'atemptat, en el qual van morir més de 20 persones.

L'informe de la Policia britànica també estableix que només hi va haver un home armat que va disparar contra Bhutto després de l'explosió i no dos pistolers com en principi havien indicat les autoritats pakistaneses.

Els experts britànics van passar diverses setmanes al Pakistan al gener passat investigant el lloc de l'atemptat, parlant amb testimonis i analitzant l'arma emprada per disparar contra Bhutto, amb la missió de determinar quina va ser la causa de la seva mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.