Política

L'exèrcit pakistanès ataca el bastió de Mehsud, el presumpte cervell de l'assassinat de Bhutto

Pakistan

Helicòpters militars pakistanesos han atacat avui la regió de Ladha, a la província de Waziristan Sud, prop de la frontera amb l'Afganistan, una zona controlada per la milícia de Baitulá Meshud, un senyor de la guerra paixtu protaliban a qui el Govern pakistanès acusa de l'assassinat de l'exprimera ministra i líder opositora Benazir Bhutto.
L'atac aeri s'ha perpetrat durant la nit contra les localitats de prop de Ladha, una ciutat de la regió de Waziristan Sud, però encara no hi ha dades disponibles sobre les possibles víctimes de l'ofensiva. No obstant això, ahir dissabte, l'exèrcit ha informat de la captura de 40 milicians i de la mort d'altres 90 durant les operacions desenvolupades divendres a la zona.

El portaveu de l'exèrcit, el comandant general Athar Abbas, ha afirmat que s'han produït tirotejos entre les forces de seguretat i els milicians a Ladha però que als enfrontaments els militars no han usat helicòpters de combat. En canvi, ha dit que la tasca dels dos helicòpters que s'han utilitzat ha estat distribuir provisions entre les tropes.

Mehsud està implicat en una sèrie d'atacs suïcides perpetrats l'any passat, i es creu que els seus partidaris estan donant asil als milicians d'Al-Qaida i de grups insurgents oposats a l'aliança entre el president pakistanès, Pervez Muixarraf, i els Estats Units.

El director de l'Agència Central d'Intel·ligència estatunidenca (CIA), Michael Hayden, va declarar fa poc al Washington Post que recolzava la teoria de les autoritats pakistaneses que Mehsud és el responsable de la mort de Bhutto, assassinada el passat 27 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.