Política

37 persones moren en una explosió a la seu del Partit Popular del Pakistan

Almenys 37 persones han mort i 50 han resultat ferides en un atemptat suïcida davant de la seu del partit opositor Partit Popular del Pakistan (PPP) en el cinturó fronterer amb Afganistan, segons ho ha anunciat el ministre de l'Interior.

Un kamikaze al volant d'un cotxe s'ha fet exclatar davant la casa del candidat del Partit Popular del Pakistan, dins el poble de Parachinar. Parachinar és la capital de la regió de Kurram, a l'oest de Pakistan.

La cadena Geo ha informat que el candidat del PPP a Parachinar, Riyaz H. Shah, que al moment de l'explosió es trobava a l'interior de la seu del seu partit, es troba il·lès.

L'atemptat d'aquest dissabte és el primer que té com a objectiu el PPP des del que va matar a la seva líder, Benazir Bhutto i una vintena de persones el passat 27 de desembre a Rawalpindi, ciutat veïna d'Islamabad. L'atemptat va suposar l'aplaçament fins el dilluns 18 de febrer dels comicis legislatius, previstos en principi el 8 de gener.

La campanya electoral, que acaba aquesta mitjanit, s'ha desenvolupat en un clima de violència i atemptats, que ha obligat als candidats a rodejar-se de grans mesures de seguretat en les seves aparicions davant els seus seguidors.

L'Exèrcit va anunciar aquest divendres a la nit que havia completat el desplegament dels seus efectius, 81.000 entre soldats i paramilitars, per garantir que la votació del dia 18 es desenvolupi amb normalitat.

Tot i així, aquest matí tres col·legis electorals han quedat destruïts per l'explosió de diversos artefactes a Khar, a al zona de Bajaur, frontera amb Afganistan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.