Política

Obama contraataca

EUA

Els candidats a la presidència dels EUA eleven el to dels seus atacs a mesura que s’apropa la data de les eleccions i els respectius equips de campanya han ressuscitat vincles i escàndols del passat com a munició electoral. Com molt gràficament resumia ahir la web Politico, “McCain i Obama van a la jugular”.

Després que la vicepresidenciable republicana, Sarah Palin, acusés Obama “d’ajuntar-se amb terroristes” per la seva relació amb l’activista radical Bill Ayers, aquest ha contraatacat amb el que més mal fa als republicans, l’economia, i ha tret a la llum la relació de McCain amb un escàndol financer dels anys 80. Obama va denunciar la connexió del senador d’Arizona amb Charles Keating, empresonat per frau després que la seva firma hipotecària fes fallida fa dues dècades. Arran d’aquest cas, que el mateix McCain va qualificar del “pitjor error” de la seva vida, el candidat republicà va ser investigat, juntament amb quatre senadors més, per un comitè d’ètica del Senat que va determinar que la seva implicació havia estat menor.

Ara, però, la campanya d’Obama intenta equiparar l’escàndol de llavors a l’actual crisi econòmica i ha obert una web on s’hi pot veure un documental sobre el cas.“L’interès del film i la web és demostrar que John McCain encara no ha après la lliçó”, diu el cap de campanya d’Obama, David Plouffe, un missatge que es repeteix en un nou anunci en què Obama qualifica la resposta de McCain a la crisi d’“erràtica”.

Obama vol explotar la percepció dels votants que ell és el més ben preparat per gestionar la crisi financera. També va acusar McCain d’estar més interessat a fer una campanya de desprestigi que a solucionar els problemes econòmics, cosa que va atribuir a una maniobra de “distracció”, ja que l’economia no beneficia els republicans a les enquestes.

Per la seva part, Palin va tornar a insistir ahir en diversos mítings electorals, en els lligams d’Obama amb Ayers, implicat en diversos atemptats terroristes als anys 60, i actual professor universitari. Palin també va rescatar els lligams d’Obama amb el seu polèmic expastor, Jeremiah Wright. En unes declaracions al diari The New York Times va assegurar que creia que “se n’hauria de tornar a parlar”, ja que això diu molt del “caràcter” del senador d’Illinois.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona