Política

Llum verda als pressupostos generals de l'Estat per la mínima gràcies al PSOE, BNG i PNB

Economia

El ple del Congrés ha rebutjat aquest dimecres les esmenes a la totalitat al projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat del 2009 gràcies als vots en contra del PSOE (també els del PSC), PNB i BNG, i per tant, els pressupostos tiren endavant el seu tràmit parlamentari.

Les esmenes a la totalitat presentades pel PP, CiU, ERC, IU-ICV, CC i UPyD han sigut rebutjades per 177 vots en contra (els del PSOE, PNB i BNG), 170 a favor i l'abstenció del diputat d'UPN (el PP de Navarra).

Els pressupostos han superat així el tràmit parlamentari gràcies al suport que el PSOE ha aconseguit del grup basc PNB i del gallec BNG, que van justificar la seva postura per responsabilitat en l'actual context de crisi i incertesa que viu l'Estat espanyol.

El PP es desvincula d'UPN
El PP ha decidit suspendre les seves relacions amb l'actual direcció d'UPN després que en la votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat que ha tingut lloc al Congrés un dels dos diputats d'aquesta formació ha seguit les directrius del partit de Miguel Sanz i s'ha abstingut, mentre que l'altre ha votat a favor de les esmenes, tal com ha fet el PP.

En un comunicat urgent els populars apunten que "no poden acceptar que UPN decideixi en cada moment quina és la seva posició en les institucions nacionals al marge dels acords subscrits".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.