Economia

Zapatero: "Avui és més necessari que fa dos mesos el suport als pressupostos"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dilluns després de la reunió del consell de ministres extraordinari en què s'ha aprovat un decret llei de mesures urgents per fer front a la crisi que "avui és més necessari que fa dos mesos el suport als pressupostos, que han de complir un paper essencial per a la recuperació econòmica" de l'Estat.

Zapatero ha explicat que aquest any l'Estat concedirà als bancs avals de fins a un màxim de 100.000 milions d'euros per garantir el deute nou que tinguin les entitats financeres fins al 31 de desembre del 2008, una mesura que forma part dels acords a què van arribar aquest diumenge a París els caps d'Estat i de govern de l'eurozona.

A més de la concessió d'avals, el decret preveu una segona disposició "preventiva" per la qual es preveu l'autorització per a l'adquisició de títols per a una possible recapitalització d'entitats financeres, una mesura que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha assegurat que no és necessària de moment.

 Pel president espanyol, l'actuació "coordinada, forta i determinada" de la UE per donar suport al sistema financer és "la millor garantia per al manteniment de l'ocupació i el benestar".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.