Política

Bush es penedeix "d'algunes coses que no hauria d'haver dit" durant el seu mandat

Món

El mandat com a president dels Estats Units de George W. Bush es troba en la recta final i, amb el seu successor, Barack Obama, ocupant gairebé totes les mirades i els titulars, el cap d'Estat sortint ha girat la vista enrere en una entrevista en la qual es penedeix "d'algunes coses que no hauria d'haver dit" i li desitja sort al polític demòcrata, la victòria del qual en les recents eleccions va ser "un moment històric per al país", ha declarat Bush aquest dimarts a la cadena CNN.

En aquest sentit, Bush s'ha referit concretament a dues de les seves frases més comentades, com les que va pronunciar respecte a la captura del líder d'Al-Qaida, Ossama bin Laden, a qui va reclamar "viu o mort". Alhora, Bush s'ha mostrat penedit d'haver declarat "missió complerta" l'1 de maig de l'any 2003, quan va donar per acabades les operacions a gran escala a la guerra de l'Iraq. El president es va expressar així des del vaixell militar Abraham Lincoln i ara ha subratllat que el seu missatge estava únicament dirigit a "la tripulació". D'aquesta frase es va interpretar, segons la seva opinió, "que Bush pensava que la guerra de l'Iraq havia acabat", però sosté que "mai" va dir això.

Després d'un acte d'homenatge el Dia dels Veterans, i malgrat els punts foscos dels seus dos mandats, Bush s'ha manifestat "orgullós d'haver estat el comandant en cap d'una població tan generosa i valent que servirien voluntàriament el país en temps de guerra". "Estic orgullós quan veig gent que alimenta els que pateixen fam. Estic orgullós quan sóc a l'Àfrica i veig voluntaris ajudant persones que moren de sida", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.