Política

El propietari de Fincas Nevot, disposat a "arribar fins a l'última instància" per aconseguir la retirada de la sanció

L'empresari considera que en el seu cas va ser víctima d'un "excés total de zel"

La sanció imposada a l'agència immobiliària Fincas Nevot de Vilanova i la Geltrú per l'absència de la llengua catalana en el rètol principal del seu establiment no es resoldrà fins almenys l'any 2010, un cop el propietari de l'agència, Manel Nevot, ha presentat recurs contenciós administratiu contra la imposició de la sanció després que aquesta va ser confirmada per l'Agència Catalana de Consum.

La causa de l'ajornament, produïda per l'acumulació de casos al jutjat contenciós administratiu, ha sorprès Nevot, el qual assegura que ha demanat als seus advocats la presentació d'una "reclamació" per mirar d'agilitzar els tràmits. Així mateix, Nevot, que va ser esmentat per Mariano Rajoy durant un debat cara a cara amb José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat disposat a "arribar fins a l'última instància" per aconseguir la retirada de la multa, ja que considera que en el seu cas es va produir "un excés total de zel" per part de la inspecció, en la qual va primar una intenció de "perseguir el castellà més que de defensar el català".

Així mateix, Manel Nevot considera que el seu negoci "compleix la llei per activa i per pasiva", ja que inclou un rètol en català a l'entrada de l'establiment, "visible des de fora" –i que en tot moment es pot veure, inclús quan l'establiment està tancat, ja que no hi ha persiana exterior–, que va ser instal·lat el 1990, mentre que el rètol principal, en castellà, va ser instal·lat el 1982, "quan no hi havia cap cartell en català enlloc". Nevot, que  es mostra confiat que guanyarà el cas, assegura que està disposat a esgotar totes les vies possibles, arribant "fins al Constitucional", encara que tot el procés judicial li costi molts més diners que "els 400 euros de la multa".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.